Sport en spel. Een rode draad in mijn leven en de basis van veel van mijn vaardigheden, eigenschappen, sociale contacten en verhalen.

Zo begon het vroeger met een trampoline ingegraven in de tuin en vriendjes die dagelijks over de vloer kwamen.

We verzonnen de mooiste bezigheden met de trampoline en de buren waren gelukkig zo vriendelijk om ballen in hun tuin (meestal) weer terug te gooien.

Ook op de basisschool in Gendt werden de pauzes gebruikt om te bewegen. In die tijd was het nog een klein tennisballetje waar je mee mocht voetballen en werd het schoolplein ook gebruikt om te elastieken en te knikkeren. Een mooie tijd.

Op de middelbare school werd helaas het tennisballetje ingeruild voor wat hangen tijdens de pauzes, maar stond er nu wel 2x anderhalf uur lichamelijke opvoeding op mijn lesrooster.

Er ging een wereld voor mij open: docenten die gestudeerd hadden om alleen maar gymles te geven? iets om even in de gaten te houden.

Dat sport mij lag was na de middelbare school wel duidelijk geworden. Na wat omzwervingen besloot ik dan ook het voorbeeld van mijn gymdocenten te volgen en me aan te melden voor het CIOS Arnhem.

Uiteindelijke het CIOS Arnhem met wat ups en downs succesvol afgerond, maar was ik als student zijnde nog niet verzadigd.

Naast het leren bleek ik namelijk ook de andere activiteiten van een student aardig onder de knie te krijgen. Reden genoeg om de Academie voor Lichamelijk Opvoeding te gaan volgen in de studentenstad Groningen.

peutergym

De wereld lag aan mijn voeten, mijn eigen, te dure, studentenkamer en voor het eerst zelf boodschappen doen en koken.

In Groningen verblijf ik 6 jaar. In deze tijd behaal ik mijn diploma en werk daar nog 2 jaar als sportdocent bij scholengemeenschap Noorderpoort. Na deze geweldige periode verhuis Ik terug naar Gendt om nog een aantal jaren in de eerste selectie van vv. de Bataven te voetballen.

Bij terugkomst in Gendt kon ik meteen aan de slag als sportcoach bij kinderopvang Zonnekinderen. In deze functie verzorg ik onder andere sportactiviteiten en projecten voor kinderen van 2 t/m 12 jaar.

Door deze baan wordt ik gekoppeld aan basisschool IKC de Tichelaar en BSO de Wolkenwereld. Vanuit IKC de Tichelaar wordt mij aangeboden een aantal gymlessen over te nemen.

In eerste instantie omdat een docent niet de bevoegdheid had om met sommige materialen te werken, maar al snel werden de gymlessen, gegeven door een vakdocent, ook als erg positief ervaren ten aanzien van verlaging werkdruk bij de docent en toename (beweeg) plezier bij kinderen.

Deze ervaringen als sportcoach hebben bijgedragen aan het idee om te starten met PlayMoGym: brengt kids in beweging.

Ik hoop dat PlayMoGym in de toekomst iets positiefs voor u kan betekenen.

Met vriendelijke groet,

Lloyd Jackson