Waarom een vakdocent lichamelijke opvoeding?

Gymonderwijs op (basis)scholen gegeven door een vakdocent is om uiteenlopende redenen geen vanzelfsprekendheid, waarmee vele voordelen van deze lessen verloren gaan.

PlayMoGym wil gymlessen door een vakdocent voor (basis)scholen toegankelijker en aantrekkelijker maken, waardoor een grotere doelgroep geniet van de voordelen van deze gymlessen. Omdat PlayMoGym een zelfstandig bedrijf is kan de (basis)school zelf kiezen over welke periode, hoe vaak en voor welke klassen zij graag gymlessen willen inzetten.

Een mooie reden voor gymlessen door een vakdocent is natuurlijk om kinderen plezier te laten beleven aan bewegen en zij zo ook de natuurlijke energie van de dag kwijt kunnen.

Maar naast dit voordeel kan een reden voor de gymlessen ook zijn het verlagen van de werkdruk voor docenten van de school. In aanzienlijk veel gevallen worden schooldocenten ingezet ook zorg te dragen voor de gymlessen, maar hebben zij niet de tijd of juiste kwalificaties om de nodige toestellen neer te zetten. Dit kan bij docenten voor de nodige onrust en stress zorgen.

Naast deze vervelende bijkomstigheden heeft dit ook grote invloed op de kwaliteit van de gymlessen: op gebied van speelplezier en ontwikkeling van kinderen.